Шефът на „Вътрешна сигурност“ е свален от поста, дали му кабинет до тоалетната

0

0
Шефът на дирекцията „Вътрешна сигурност“ в МВР Стефчо Банков е бил свален от поста си и преназначен в звено, което трябва да подпомага вътрешния министър Бойко Рашков при организацията на изборите. Банков е излязъл в болнични.

„Беше ми предложен един кабинет вчера, който се намира в ъгъл, с много малко светлина, непосредствено до входа на тоалетната“, заяви той пред медии.

Банков допълни, че срещу него започнал натиск от Рашков. Това се случило само дни, след като двамата застанаха рамо до рамо пред пловдивската полиция, за да се похвалят с акция срещу полицаи, които министърът нарече престъпници с пагони. При тази операция бяха арестувани шефът на Трето РПУ в града и още шестима служители. Според Банков Рашков бил ядосан, защото „Вътрешна сигурност“ не успяла да стигне „до върха“, т.е. до шефа на пловдивската полиция Йордан Рогачев, който се оказа в болница и не бе уволнен.

„Аз как мога да стигна, като фабрикувам доказателствата ли?“, попита Банков.

„Вътрешна сигурност“ е една от дирекциите в МВР, посочени като структури, подслушвали политици от опозицията. Банков отрече. Според него покрай изборите са следени със СРС-та полицаи, но те не са имали контакти с политици или поне той не знае.

„Освен ако има някакви тайни дублиращи записи, за които самият Рашков знае и хората, които дадоха тази информация“, заяви той и допълни, че всички СРС-та били дадени на прокуратурата.

Иначе Банков нарече скандала с подслушването „пасквил“ и отрече да са подслушвани политици.

Той обясни, че не може да откаже новото си назначение, защото подлежи на уволнение. Призна, че никога не е участвал в организация на избори и не знае за какво става въпрос. Той обясни, че министърът си е „създал уюта“ да придобие цялата информация от дирекция „Вътрешна сигурност“ за изминалата година.

„Вие си направете изводите“, каза Банков.

България – Източник: Медиапул.бг
RSS новини от България

0
0