„Новите“ патриоти се регистрираха за изборите, Манолова се закани да има повече депутати

0

0

 

Новата патриотична коалиция, съставена от ВМРО, НФСБ и „Воля“ на Веселин Марешки се регистрира за предсрочните избори на 11 юли. Съюзът ще се замести разпадналата се „Обединени патриоти“, които бяха партньор на ГЕРБ в предишното управление. На мястото на Волен Сидеров и „Атака“ се появи Марешки, които на последния вот безуспешно опита да влезе в парламента в коалиция с Валери Симеонов.

„Разчитаме на успех, обществото има нужда от стабилно патриотично обединение“, заяви бившият депутат Борис Ячев след внасянето на подписите.

Че предстои подобно обединение стана ясно още след изборите. На миналия вот ВМРО реши да се яви сама и малко не й достигна да прескочи бариерата. Веднага след това бившият премиер Бойко Борисов заговори, че на следващите избори резултатите ще са същите, но ще влязат и патриотите. Това е много удобно за ГЕРБ, защото биха имали поне една приятелски настроена политическа сила. В 45-тия парламент нито една формация не пожела да води разговори за коалиция с партията на Борисов.

 

 

„Решени сме да изпълним целите си в същия формат и със същия ентусиазъм. Ще влезем в парламента с повече депутати и ще продължим“, заяви пък Мая Манолова, която също се регистрира в Централната избирателн комисия.

Ден по-рано стана ясно, че „Движение 21“ на Татяна Дончева остава в коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ и няма да се съюзява с БСП. Соцлидерката Корнелия Нинова обясни, че Дончева е поставила неизпълними изисквания – ново име, гарантирани места в парламента и субсидия.
 

България – Източник: Медиапул.бг
RSS новини от България

0
0