МРРБ очаква вписване на новото ръководство на „Автомагистрали“ в четвъртък

0

0
Агенцията по вписванията извърши проверка на документите по партидата на „Автомагистрали“ ЕАД и констатира пълното им съответствие с действащото законодателство, съобщиха в понеделник от Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Ведомството очаква вписване на ръководството в четвъртък, съобщиха от МРРБ.

Новото ръководство на дружеството заяви, че очаква незабавно след вписването си възстанови графика на плащанията на служители и подизпълнители, нарушен поради забавилата се смяна и разногласия с отстранения борд.

През миналата седмица от серия от писма на строителния иминистър Виолета Комитова и отстранения от нея шеф на „Автомагистрали“ Стоян Беличев стана ясно, че министърът е изпратила писма до 8 търговски банки, сред които и ББР, да прекратят разплащания по сметките на държавната фирма „Автомагистрали“, ако се искат от шефа й Стоян Беличев.

Беличев и целият борд на фирмата бяха освободени от Комитова, но той все още се води ръководител на държавната компания, защото Търговският регистър отказа да впише промяната.

По повод искането банките да спрат да правят разплащания, Беличев отвърща, че решението ще доведе до „тежки последици за Автомагистрали ЕАД“. Той директно посочва, че спирането на плащанията щяло да доведе до невъзможност за изпълнение на договори за текущ ремонт и поддържане на автомагистралите „Тракия“, „Хемус“, „Струма“, „Марица“.

„Дружеството ще бъде в невъзможност за заплащане в срок на дейности, предмет на договорни отношения, чието предсрочване ще доведе до санкции и заплащане на огромни по размер неустойки“, твърди Беличев.

Новият борд на „Автомагистрали“ включва Валентин Вълков, Иван Станчев и Десислава Христова.

България – Източник: Медиапул.бг
RSS новини от България

0
0