„Ливърпул“ ще бъде продаден при добра оферта

Спортната инвестиционна група „Фенуей Спортс Груп“ (ФСГ) призна, че  футболният „Ливърпул“ се продава, ако постъпи добра оферта, съобщава спортното издание The Athletic. Собственикът на клуба „приветства оферти“ на потенциални купувачи и вече е направена „пълна презентация за продажба за заинтригуваните страни“.

ФСГ купи легендарния английски клуб през 2010 година от Джордж Джилет и Том Хикс.

Под ръководството на групата ФСГ „Ливърпул“ се върна на пътя към успехите. Клубът привлече германския мениджър Юрген Клоп от „Борусия“ (Дортмунд) през 2015 година. Последва спечелване на първенството, триумф в Шампионската лига и Световното клубно първенство.

„ФСГ вече е обявявала, че при подходящите условия бихме обмислили (предложения за) нови акционери, ако това е за доброто на „Ливърпул“ като клуб“, се казва в позицията на компанията до „Атлетик“. В съобщението се допълчва, че към клуба има реален интерес.

Американските банки „Голдман Сакс“ и „Морган Стенли“ са ангажирани да съдействат в процеса по евентуална продажба.

Въпреки успехите и инвестициите на ФСГ на клубния стадион и тренировъчната база, част от привържениците смятат, че собствениците на клуба не са били достатъчно амбициозни за привличането на футболисти за първия състав. Недоволството се увеличи през този сезон, който започна трудно за „Ливърпул“ с едва пет победи от 13 мача.

Настроението може бързо да се промени, ако „Ливърпул“ успее да отстрани Реал (Мадрид) от Шампионската лига, макар че испанският тим изглежда в много по-добра кондиция. Двата отбора се изправят един срещу друг в своеобразно повторение на финала от май тази година, който бе спечелен от „Реал“.

Последната голяма продажба в Англия бе предизвикана от войната в Украйна. Тод Бьоли купи „Челси“ за 4.25 млрд. паунда от попадналия в списъка на санкционираните руски олигарси Роман Абрамович.

Източник: mediapool.bg

The post „Ливърпул“ ще бъде продаден при добра оферта appeared first on Начало.

0
0