„Качвайте се на управленския кон и поведете партията”: Борисов бе преизбран за лидер на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе преизбран единодушно с 943 гласа за председател на политическа партия ГЕРБ на проведеното в неделя в София Седмо Национално събрание на партията.

По време на война командирите не се сменят, каза Бойко Борисов и предложи за свои заместници досегашните заместници в ръководството Томислав Дончев и Даниел Митов. Делегатите гласуваха избора им с 942 гласа „за“, без „против“ и един „въздържал се“.

Номинацията на Борисов за лидер нямаше алтернатива, тя бе предложена от заместник-председателя Даниел Митов.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fboyko.borissov.7%2Fposts%2F3347936145434432&show_text=true&width=500″ width=“500″ height=“488″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“></iframe>

Не трябва да се чувстваме виновни, че сме носили отговорността за управлението на страната десет години, ние управлявахме добре и в полза на гражданите, посочи заместник-председателят на формацията Томислав Дончев. Той подчерта, че днес страната ни се управлява от коалиция на омразата, а омразата не е цел и може да породи единствено още омраза. Първата политическа задача е страната да бъде изведена от безвремието на омразата, гражданите имат нужда от алтернатива, от политическа сила, която да има компетентността, опита да управлява страната с по-добро управление, трябва да сме решителни тази алтернатива да бъдем ние, ние трябва да сме по-добри от другите, призова Дончев. Защото ни трябва сила, опит, лидерство – Бойко Борисов, завърши той, мотивирайки защо Борисов трябва да остане начело на партията.

Придружен от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, в залата пристигна председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.

Борисов: Още имате нужда от мен

Още имате нужда от мен, обърна се към делегатите преизбраният лидер. Най-много искам войната още днес да спре и да възстановим нашия регион, каза той.

Борисов обяви, че мнозинството партийни структури са били против обединение с „Продължаваме Промяната“(ПП), били са категорични и са го предупредили „да не си играе с тях“. Виждат в тях инстиктивно, че нещо не е наред, обясни той. Затова се е съгласил в политическата декларация на форума да бъде записано като задача организиране на Национален щаб и предсрочни избори. В този парламент, в тази коалиция няма нищо друго, освен да се борят за постове и пари, заяви бившият премиер.

По думите му, партията е приела всички вини в името да има мир. Нарече я още „златна опозиция“, която предлага решения на управляващите как да излязат от кризите.

Борисов започна изказването си с фокус върху Украйна и беше категоричен, че във време на война нацията трябва да бъде сплотена. Но, отбеляза той, дори на националния празник – Трети март, се разделихме. Сега има омраза, но ние не сме я наложили, защо ни мразят, попита лидерът на партията. И припомни, че много от тези, които сега са срещу ГЕРБ, са „яли бял хляб“ от ГЕРБ при нейното управление.

Няма нито един човек, който да харесва ПП, не казвам, че са започнали нас да харесват, отбеляза още политикът.

Много опити бяха направени да бъда сменен, но моите съратници не се поддахоа, благодари Борисов на поддръжниците си.

По темата „война“ сме категорични – това не е военна операция, инвазия, игра. На границата ни на Черно море – Одеса, се води война, и няма оправдание да бъде пощаден агресорът, категоричен бе председателят на партията. Той подчерта, че винаги е бил за мира, за балансирана политика, но това е възможно, когато има мир.

Вместо ние, като нация, правителство, държава, да бъдем категорични – в мир можеш да говориш за национални интереси – но, когато гинат хора и милиони бежанци се изнасят, тогава има само един интерес и това е човешкият живот, каза Борисов. Да кажеш днес, че си против санкции, оборудване да не се изнася – ние от ГЕРБ сме възмутени от това. Да тръгваш на Европейски съвет и благодарение на ГЕРБ да имаш декларация за санкции, не е сериозно, добави бившият премиер.

Той коментира и ситуацията с високите цени на газа, тока , с цените на олиото. Ние бяхме градивни, предложихме решение за цената на тока, припомни Борисов. И добави, че ако сега бяха на власт, нямаше да бъде допуснат такъв драстичен скок.

С кое ви „клатим“ – с това, че искаме да Ви предложим как да си решите нещата, попита Борисов.

Постоянно действащ Национален предизборен щаб

Постоянно действащ Национален предизборен щаб, който заедно със структурите на партията в кратък срок да представи стратегия за явяване на предсрочни избори, гласуваха делегатите с приетата политическа декларация партията.

В текста на декларацията се изтъква, че след десетилетие на стабилност, икономически растеж, активна политика за модернизация и развитие, съчетана с поддържане на нисък дълг, България е изправена пред редица кризи.

След двугодишните усилия за отстраняването на ГЕРБ от политическия живот на страната, новата коалиция на омразата се опитва да лиши стотици хиляди български граждани от политическите им права и политическото им представителство. След 30 години демокрация, силовите структури на държавата репресират хора, заради политическите им убеждения. Резултатът от тези усилия е, че в момент на политически, икономически, социални, здравни и геополитически предизвикателства, българското общество е разделено, обезверено и отслабено, се посочва в документа.

В него се изтъква, че в тази ситуация, България се управлява от правителство и управляващо мнозинство, които нямат програма, кадрови потенциал и адекватни цели. В съдбовен исторически момент като днешния, управлението на България е поверено на коалиция между авантюристи, популисти, социалисти и псевдодемократи, които са обединени единствено от омразата си към ГЕРБ. Резултатът от тази управленска конструкция е, че правителството не само не е в състояние да разреши нито една от кризите, които протичат в българското общество, но и ги усложнява и задълбочава, се посочва в текста на декларацията.

„Качвайте се на управленския кон и поведете партията”

Вървях 15 години до премиера Борисов, живеейки с мисълта, че нещо ще правим с държавата. Тук ще умра, искам да имам държава. Тук ще са знаците на моя род. И затуй г-н премиер, качвайте се отново на коня, управленския кон, поемайте си партията – и я поведете там, където тя трябва да бъде. С тези думи Вежди Рашидов се обърна към лидера на ГЕРБ.

Той отбеляза, че ГЕРБ е имала грешки, но се е учила от тях. „Много малко са партиите, които се учат. Какъв е грехът, че изтърпяхме една година със забавленията и шоуто на един шоумен да нямаме правителство и бюджет – инфлацията вървеше вече. След това дойде служебно правителство, което бързо се корумпира“, посочи Рашидов.

Дойде „просто Кирчо“, както му казва великият Кеворк Кеворкян, и той започна от сутрин до вечер да говори по медиите повече от самите журналисти, коментира Рашидов и добави, че той трябва да управлява държавата, която по думите на Рашидов е в тежка рецесия. Днес цялото българско население е в шок. Тежък шок, допълни Рашидов.

„Тази държава не бива да бъде изпусната, както е изпусната в момента. Кирчо да върви да говори по някаква канадска телевизия, защото на Кирчо трябва да му е ясно, че държавата, в която той дойде, е построена от нас българите“, добави Рашидов и изтъкна, че няма нужда да ни унижават с чуждите си дипломи, да унижават лекарите, медиците ни, творците ни, които са създали тази България, каквото е сега. Те просто дойдоха наготово, добави Рашидов.

Пред делегатите от VII Национално събрание Спас Гърневски постави още една задача – възстановяване на демокрацията. „Трябва днес да поставим началото на края на управлението на президентската хунта. Да възстановим демокрацията, защото България в момента е на автопилот и самолетът лети със страшна сила към нов жанвиденов апокалипсис“, отбеляза Гърневски.

Делян Добрев прогнозира, че нещата ще се развиват по-лошо, ще се появи „звярът на рецесията“, ще има висока инфлация, безработица, фалити и глад.

„ГЕРБ е единствената разумна алтернатива за гражданите“

ГЕРБ е единствената разумна алтернатива за гражданите, ще се върне на пътя на победите, заяви при отчета на Изпълнителната комисия (ИК) Живко Тодоров, член на комисията и кмет на Стара Загора.

Пред делегатите на Седмото Национално събрание на партията той подчерта, че политическата сила е много добре структурирана на национално и на регионално ниво.

Въпреки това има още много работа, за да докажем, че ГЕРБ е единствената разумна алтернатива за гражданите, за страната, изтъкна Тодоров.

ГЕРБ има не просто председател на партията, а истински лидер, и смятам, че с неговото преизбиране ще бъдем поведени към нова поредна победа на изборите, заяви в доклада кметът на Стара Загора.

ИК отчита, че периодът на опозиция е дал време на партията да се вгледа в себе си, да се промени, ако са допуснати грешки, да стегне редиците си и да стане по-силна. С помощта на хората, на нашия лидер, ще се върнем на пътя на победите, категоричен е Тодоров.

ГЕРБ трябва да сформира правителство в сянка с екипи, които да подготвят антикризисна програма за управление на България и във всеки един момент да имат готовност да предложат управленчески решения. Това е ваш дълг, това е също така наш дълг като Европейска народна партия към хората в България. Това заявява в специално видеообръщение Антонио Лопес, генерален секретар на Европейската народна партия (EНП), към делегатите на VII Национално събрание на ГЕРБ.

„ГЕРБ трябва да работи за ново управление на страната. Мандатоносителят е формация, която явно не желае да се учреди като политическа партия и да носи политическа отговорност. ГЕРБ трябва възстанови стабилността – политическия и междуинституционалния диалог. ГЕРБ трябва да създаде условия за икономическа и социална сигурност на гражданите. ГЕРБ трябва да отстоява геополитическата ориентация на България като страна член на ЕС и НАТО“, заяви Лопес. Той посочи, че в момента страната се управлява от „коалиция на омразата“. „Всичко е хаотично, без визия, без посока нито пред избирателите, нито пред гражданите“, заяви Лопес.

Източник: mediapool.bg

The post „Качвайте се на управленския кон и поведете партията”: Борисов бе преизбран за лидер на ГЕРБ appeared first on Начало.

0
0