Заради снежните топки по премиера, министър иска оставка от шефа на НСО

Транспортният министър Николай Събев е поискал оставката на шефа на Национална служба охрана Емил Тонев. Това стана ясно от дискусия във фейсбук. Поводът бе снимка, публикувана от Събев, от честванията на националния празник 3-ти март, при които премиерът Кирил Петков бе замерян със снежни топки.

На въпрос на Александър Петров – “А защо НСО не реагира? Защо не беше повален и арестуван този човек? Ако беше камък?”, Събев отговаря конкретно: “Поисках оставката на директора на НСО”, пише министърът. Коментарът му първо бе забелязан от сайта на в.“Сега“

Преди ден русофили и активисти на проруската партия „Възраждане“ посрещнаха премиера Кирил Петков на връх Шипка с викове „предатели“, „оставка“ и руски знамена.

Министър-председателят пристигна на върха с председателя на парламента Никола Минчев, както и с членове на правителството, за да вземат участие в тържественото честване на връх Шипка по случай националния ни празник.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnikolay.j.sabev%2Fposts%2F10221704732956626&show_text=true&width=500″ width=“500″ height=“386″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“></iframe>

Хиляди са българите, които изкачиха стъпалата към Шипка въпреки неблагоприятните метеорологични условия. Част от тях се бяха загърнали със знамена на Русия и на „Възраждане“ и именно те започнаха да викат „предатели“, „оставка“, „НАТО вън“ при пристигането на Петков и колегите му.
 

Източник: mediapool.bg

The post Заради снежните топки по премиера, министър иска оставка от шефа на НСО appeared first on Начало.

0
0