ГЕРБ и „Възраждане“ тролят Асен Василев по шаблон

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев се превръща в любима мишена за атаки от страна на проруския националист Костадин Костадинов и Десислава Атанасова от ГЕРБ, които използват извадени от контекста части от негово изказване за заблуда на последователите си в социалните мрежи.

Най-пресният случай е с първото изказване на Василев във вторник, по време на дебата за вота на недоверие към правителството, внесен от ГЕРБ.

Асен Василев се обърна към ГЕРБ със следните думи: „Това, което аз чувам от вас (ГЕРБ), не е предложение как по-добре да се управлява кризата, не е предложение как хората, които са най-силно ударени от инфлацията, да могат да бъдат защитени. Това, което чувам, са популистки лозунги и икономическа философия, която ако мога с едно изречение да обобщя, е: „Да го духат бедните“. Това е вашата икономическа философия (на ГЕРБ)“.

След това Василев допълни, че сегашното правителство ще води точно обратната икономическа политика, за да няма пенсионери, които да живеят под прага на бедността.

Екипът на шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова взема това изказване, изрязва го и го пуска в профила й във Фейсбук. От изрязания вариант се чува как Василев казва единствено „Да го духат бедните“.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdesislava.atanasova.18659%2Fvideos%2F753586539102874%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=“560″ height=“314″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

„Скандално и недопустимо изказване на Асен Василев „Да го д….т бедните. #ОставкаАматьори“, възмущава се Атанасова.

По същото време абсолютно същото нещо прави и „Възраждане“. Фразата е напълно откъсната от контекста и последователите на „Възраждане“ чуват как вицепремиерът казва „Да го духат бедните“, докато той всъщност твърди точно обратното. Коментарът на Костадинов бе, че това е дъно.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkostadin.eu%2Fvideos%2F597840892057878%2F&show_text=false&width=476&t=0″ width=“476″ height=“476″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

След Асен Василев репликата „Да го духат бедните“ бе повторена два пъти от трибуната от депутата на „Възраждане“ Цончо Ганев.

По същия начин „Възраждане“ постъпиха и преди седмица, като изрязаха фалцетния вик на Асен Василев към ДПС за „кризата“ на корупционните, опитвайки се да принизят политическия дебат до цирк, докато партията гласува с ДПС.

„Вие казахте, че най-добрата антикризисна мярка щяла да бъде оставката на правителството. Да, това наистина ще е най-добрата антикризисна мярка за кюлчетата, шкафчетата, крадците на „Капитан Андреево“ и всички, които се опитват да заграбят милиардите на българския народ за собствено ползване вместо те да отидат за пенсии, здравеопазване и образование. За тях това ще бъде антикризисна мярка. Защото те са в криза! Толкова дълбока криза, г-н Карадайъ, че вие сте готови да се прегърнете с „Възраждане“, за да свалите това правителство“, каза Василев.

„Възраждане“ го троли с изрязано изказване, в което се чува само „Защото те са в криза! Толкова дълбока криза“, а след това са пуснати кадри как депутати от ДПС тропат по депутатските банки.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkostadin.eu%2Fvideos%2F1273563086508427%2F&show_text=false&width=476&t=0″ width=“476″ height=“476″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

Източник: mediapool.bg

The post ГЕРБ и „Възраждане“ тролят Асен Василев по шаблон appeared first on Начало.

0
0