Анализите сочат: Между 70% и 80% от служителите ходят поне веднъж седмично в офисите

Хибридният модел на работа продължава да бъде основен, като остава да бъде най-предпочитан най-вече от технологичните компании у нас. Служителите все по-често искат да се връщат в офисите, като между 70 и 80 на сто от тях, на които бизнесът позволява, в момента ходят в офиса поне веднъж в седмицата, коментира Георги Първанов, председател на Контролния съвет на Българската асоциация за управление на хора и офис пространства“, цитиран от bTV.

Въпреки по-голямата гъвкавост на компаниите, новоназначените служители изпитват затруднения при дистанционната работа, като голяма част от тях дори не са виждали офиса и не познават колегите си, съобщават от БТА. Друг основен проблем е загубата на комуникация между отделите, които не се познават лично и от това страда технологичния процес.

Същевременно с връщането към нормалния работен режим кариерните възможности на работещите се увеличават заради това, че могат по-добре да се представят, да бъде видяна работата им и да общуват с ръководителите си.

Какво се случва с офис сградите?

Собствениците на сградите, които предлагат офиси под наем, са използвали двете пандемични години, за да ги обновят. Те се фокусират върху зеления поглед на работното място под формата на градини на покрива или пред сградата и зони за отдих, коментира Таня Косева-Бошова от „Лайънс хед“.

Нови придобивки за служителите

Сред трайно навлизащите нови придобивки са такива, свързани със здравното осигуряване, като се очаква занапред това да се превърне в корпоративен стандарт. Все повече работодатели предлагат на служителите по-разнообразни и удобни варианти за придвижване до офиса с електромобили, възможност за споделено пътуване, тротинетки, а не само карта за градския транспорт, допълва Петя Динолова от „РеБенефит“ .

Източник: fakti.bg

The post Анализите сочат: Между 70% и 80% от служителите ходят поне веднъж седмично в офисите appeared first on Начало.

0
0